TOP

Departamentul Editorial

În 2015, Departamentul Editorial intenționează să se reinventeze și să consolideze poziția științifică a jurnalelor alătui de liderii domeniului.
Prioritățile editoriale pentru viitor implică următoarele:
- sporirea calității și a atractivității articolelor publicate prin implicarea unor autori extreme de respectați în domeniu;
- extinderea unei Conferințe Internaționale anuale în afara granițelor României, atât prin proveniența participanților cât și prin locația desfășurării.

Dan Serghie
Editor-in-Chief

Gânduri și fapte

Am îmbunătățit credibilitatea jurnalelor prin consolidarea unui Bord Editorial Științific foarte respectat. Jurnalele cu apariție periodică atrag și diseminează articole de înaltă ținută științifică.

Departamentul Editorial

Ce face o persoană pe cont propriu, fără a fi stimulat de gândurile şi experienţele altora, este în cel mai bun caz destul de neînsemnat şi monoton. - Albert Einstein

Departamentul BXB

echipa noastră

Credem în puterea propriului exemplu, unde amabilitatea, experiența, cunoştințele acumulate în timp și flexibilitatea sunt cheia succesului. Dorim să oferim o şansă reală şi onestă pentru toți cei care își exprimă într-o manieră academică înaltă propria viziune asupra culturii din viața reală economică şi de afaceri. Avem credința că valorile reale sunt strâns legate de cultura unui efort susținut şi vor cunoaşte dezvoltare în timp. Pentru a fi cei mai buni, vom conlucra cu cei mai buni!

Adriana Ungureanu
Senior Editor

Succesul și popularitatea de care s-a bucurat ”Cross-Cultural Management Journal” începând din 2012, evidențiată de volumul tot mai mare de articole primite spre publicare în jurnal, a determinat desprinderea a două noi suplimente specializate: ”Network Intelligence Studies” (ISSN-L: 2344 – 1712) și ”SEA-Practical Application of Science” (ISSN-L: 2360 – 2554). În timp, cele două jurnale vor căpăta o independență a politicii editoriale, urmând a se desprinde de ”Cross-Cultural Management Journal” ca manager al politicii editoriale.

Diana Prisecaru
Language Editor

Am atras și publicat articole de o tot mai înaltă ținută științifică și lingvistică, atât în ”Cross-Cultural Management Journal” cât și în suplimentele specializate pe studiul rețelelor colaborative interorganizaționale - ”Network Intelligence Studies”, sau pe subiecte multidisciplinare și interdisciplinare, abordate atât la nivel teoretic cât și practic.

Diana Aramă
Language Advisory

Strategia de poziționare a Fundației Române pentru Inteligența Afacerii pentru atingerea scopului său prin diseminarea de rezultate și colaborări științifice se realizează prin Departamentul Editorial. Totodată, organizarea de evenimente academice are ca scop dezvoltarea unei platforme de dezbateri în societatea românească, pe teme diverse, de la economie la social.

Alexandra Lotzing Stanciu
Events Manager

În 2014 am indexat jurnalul în alte noi baze de date internaționale și am regândit politica editorială urmând să dezvoltăm o zonă a practicienilor în jurnalul ”SEA - Practical Application of Science”;

Cristi Marin
Fundraising Manager

Proiecte editoriale

1

Cross-Cultural Management Journal

Obiectivul pe termen scurt este de a indexa jurnalul în categoria ISI și pe termen lung, de a obține un factor de impact reprezentativ.

2

Network Intelligence Studies

este dedicat sprijinirii nevoilor de colaborare între indivizi, companii, universități, organizații non guvernamentale și comunități, pentru a genera rezultate valoroase și inovatoare pentru umanitate ca un întreg.

3

SEA - Practical Application of Science

Unul dintre principalele obiective ale echipei editoriale este de a crea o unitate între teorie și empiric și de translare a percepției teoretice despre știință către partea aplicată, practică și utilă în organizații și mediul socio-economic.

4

Management Intercultural

Secțiunea specializată în limbile română și franceză a ”Cross-Cultural Management Journal”.

5

Editarea de cărți

Pe viitor ne propunem să susținem editarea unor lucrări de rezonanță majoră ale momentului. Cărţile care ne spun cum să fim mai eficienţi în afaceri inundă librăriile. Cele mai multe sunt uitate. Obiectivul nostru este de a susține acele titluri care schimbă modul de gândire.

6

Comunități virtuale de opinie BXB

Ne propunem să lansăm și să susținem bloguri științifice precum Inovare interorganizațională, Business x Business sau Design of innovation care să ofere dezbateri și știri din știință precum și aplicarea lor pe înțelesul tuturor. Blogurile aduc știința și inovarea mai aproape de utilizator și antreprenor.